Raad voor Gelijkheid tussen Vrouwen en Mannen
29jul '21

Verslag over De impact COVID-19 op de ongelijkheden tussen vrouwen en mannen.
Download de PDF.

Samenvatting van het verslag over De impact COVID-19 op de ongelijkheden tussen vrouwen en mannen: 19 schokkende cijfers, 19 kernaanbevelingen voor Brussel.
Download de PDF.

Executive Summary van de impact COVID-19 op de ongelijkheden tussen vrouwen en mannen: 19 schokkende cijfers, 19 kernaanbevelingen voor Brussel.
Download de PDF.

Om de uiteenzettingen op ons webinar (met ondertiteling voor Nederlandstaligen) te lezen, te herbekijken of te herbeluisteren. De raad heeft er zijn verslag “De impact van COVID-19 op de ongelijkheden tussen vrouwen en mannen in Brussel” voorgesteld. De ondertiteling voor slechthorenden kwam tot stand dankzij de steun van de Brusselse Raad voor Personen met een Handicap.
Er waren bijna 150 deelnemers aan dit webinar van de Brusselse Raad voor Gelijkheid tussen Vrouwen en Mannen. Hassina Semah analyseerde er de Covidimpact op vrouwen. De ministers Nawal Ben Hamou en Bernard Clerfayt luisterden er naar de 19 vaststellingen en de 19 eruit voortvloeiende aanbevelingen, opdat morgen niet erger dan gisteren zou worden. Dank aan alle leden voor hun toegewijde inzet. Brussel kan rekenen op een vastbesloten en waakzame raad. De volledige versie en de samenvatting ervan kan je hier bekijken:
Kijk naar de video.