Raad voor Gelijkheid tussen Vrouwen en Mannen
02dec '19

Brussel is geen regio zoals een ander, vaak omschreven als een culturele smeltkroes, maar ook als een samenspel van verschillende regionale en gemeenschapsvaardigheden.

De wetgeving inzake gender-mainstreaming, die in het Brussels Gewest van kracht is, betekent voor de nieuwe regering een engagement dat moet zorgen voor meer gendergelijkheid.

 De Brusselse Raad voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen organiseert op 11 december 2019 een ontmoetingsevent met als titel “Gewestelijk beleid in Brussel, maar welk beleid inzake gelijkheid V/M?”

De raad heeft Mevrouw Nawal Ben Hamou, Staatssecretaris voor Gelijke kansen, uitgenodigd alsook de Ministers en staatssecretarissen van het Brusselse Gewest. De Heren en Dames Rudi VervoortElke Van den Brandt, Bernard Clerfayt, Barbara Trachte, Sven Gatz, Pascal Smet, Alain Maron, of hun vertegenwoordiger komen hun beleid met betrekking tot gelijke kansen in het kader van hun bevoegdheden voorstellen, waarbij de focus ligt op gelijkheid tussen vrouwen en mannen.

 Als gastspreker zal Caroline Jourbert ons het fenomeen van de internet Incels (involontary celibates) groepen toelichten. Sommige van deze groepen zetten openlijk aan tot feminicide. En als afsluiter luisteren we naar enthousiasmerende “slam poetry”.

 Safia Kessas en Filip De Rycke zullen dit ontmoetingsevent modereren.

Wanneer?
Woensdag 11 december 2019 van 08.30 uur tot 14.00 uur

Waar?
In de mooie kader van het “Maison de la Bellone”
Vlaamse steenweg, 46
1000 Brussel (Metrostation Sint-Katelijne)

Programma
8:15 – 9:00 Welkom – Ontbijt
9:00 – 12:30 Plenaire vergadering
12:30 – 14:00 Walking Lunch